Mit jelent a GPS járműkövetés?

A GPS (Global Positioning System) egy globális helymeghatározó rendszer, mely a Föld körül keringő műholdak által sugárzott jelekkel határozza meg az arra alkalmas fedélzeti egységgel rendelkező jármű helyét. Az általunk forgalmazott készülék és a hozzá tartozó perifériák segítségével sokkal többet érhet el, mint az átlagos lakossági felhasználásra gyártott GPS eszközök.

Miért hasznos ez az Ön számára?

Műholdas nyomkövető rendszerünkkel megfigyelheti flottáját anélkül, hogy különösebb energiát belefektetne. A nap 24 órájában láthatja, merre járnak munkatársai, kinyitották-e a rakteret, vagy mikor kell vinnie járműveit a következő szervizre stb. Egyedi rendszerünk segítségével személyre szabott szolgáltatást nyújtunk, kívánságainak megfelelően állítjuk össze az Ön számára ideális csomagot.

Hogyan spórolhat műholdas rendszerünkkel?

Tervezze meg útvonalát, szervezze meg a fuvarokat online felületünkön, hogy optimalizálja a munkaidőt illetve a futott kilométerek számát, ezzel együtt pedig az üzemanyag-fogyasztást, a szervizek gyakoriságát vagy szükségességét is. Online felületünkről letölthető adatoknak köszönhetően jelentősen csökkennek adminisztrációs feladatai és költségei. Olyannyira megkönnyíti munkáját, hogy néhány hónapon belül megtérül a befektetett összeg, sőt a későbbiekben megtermeli a fenntartás költségét is. A műholdas nyomkövetés nem luxus, hanem egy olyan megoldás, amivel munkát és pénzt spórol.

Milyen szolgáltatásokat vehet igénybe?

Online járműfigyelés

Automatizált riportok

POI-k használata

Kövesse figyelemmel járműveit a nap 24 órájában online felületünkön, hogy könnyedén menjen a munka és szállítás szervezése. Útnyilvántartásunkkal visszamenőleg is megtekintheti az indulások, érkezések helyét, időpontját, a megtett utat, sebességet stb. Csökkentse az adminisztrációra fordított időt és költségeket letölthető riportjainkkal a fontosabb adatokról (pl. megtett km, állásidők), limitek túllépéséről (pl. átlagfogyasztás) vagy tiltott eseményekről (pl. munkaidőn túli használat). Az Ön által meghatározott, elnevezett helyszínek, azaz POI-k (Points of Ineterest) segítségével könnyedén figyelhet egy-egy területet. Értesítést kérhet arról, ha munkatársa a környéken jár, megtekintheti a menetlevélben, ha a jármű az adott helyre érkezett és külön statisztikákat készíthet róla.

Céges-/magánút megkülönböztetés

Belső memória és akkumulátor

Útvonaltervezés

Ha céges autót használnak munkatársai saját használatra is, különböztesse meg a kettőt a nyilvántartásban is, hogy mindig pontos adatokkal dolgozhasson. Saját belső memóriájának és akkumulátorának köszönhetően biztos lehet benne, hogy minden adatot tárol készülékünk akkor is, ha esetlegesen valamilyen probléma merül föl. Megfelelő útvonaltervezéssel csökkentheti az útdíjak, az üzemanyag, a szervizdíjak és a munkadíjak költségeit is.

Üzemanyag-figyelés

Sofőrazonosítás

Flotta-SMS

Mérje és kövesse járművei üzemanyagfogyasztását! Ezzel pontosan követheti a költségeit és fölösleges kiadásoktól óvhatja meg magát. Ha több sofőrrel dolgozik, érdemes nyomon követni, hogy ki, mikor és mennyit vezette a járművet. Könnyítse meg a kommunikációt Flotta-SMS szolgáltatásunkkal, mellyel könnyedén üzenhetnek egymásnak a sofőrök, munkatársak.

A következő FlottaKontroll csomagokat ajánljuk a különböző igények maradéktalan teljesítése érdekében. Az alapfelszereltség mellé számos perifériát kérhet. Amennyiben az alábbi lehetőségeken felül más funkciót is igényelne, kérjük jelezze!

Alapeszközök és perifériák FlottaKontroll
JUNIOR
FlottaKontroll
Mintavétel gyakorisága (percenkénti adatküldéssel). 30mp 10mp
Műholdas nyomkövetési szolgáltatás jelszóval védett felhasználói felület (telepített program nélkül) interneten keresztül napi 24 órában, bárhonnan elérhető.
Útnyilvántartás: indulás, érkezés, helye, időpontja, megtett út és sebesség, menetidő, állásidő, összesen megtett km kimutatása, akár 1 évre visszamenőleg
Jármű mozgásának megjelenítése (sebesség, üzemanyagszint, raktérhőmérséklet stb.)
Beérkező adatok grafikus megjelenítése (sebesség, üzemanyagszint, raktérhőmérséklet stb.)
Belső memória (GPRS hiányában adatok tárolása)
Céges-/magánút megkülönböztetése vagy cégválasztó kapcsoló. opció
Kis akkumulátor opció
Automatizált riportok fontos adatokról (pl. megtett km, állásidők), limitek túllépéséről (pl. átlagfogyasztás), tiltott eseményekről (pl munkaidőn túli használat).
POI-k felvitele (a leggyakrabban látogatott helyek térképen való megjelölése).
Határfigyelés opció opció
Ajtó-, vagy raktérajtó-figyelés opció opció
Felhasználó általi távoli menetmegállítás opció opció
Raktérfigyelés (ajtó, hőmérséklet, állapotjelzők, védelem). opció
Üzemanyagszint és/vagy üzemanyag-fogyasztás mérése (FMS/CAN rendszer vagy tankjeladó olvasással, kapacitív mérőszondával és/vagy kétkörös átfolyásmérővel).* opció
Álló helyzetben történő, indokolatlan üzemanyagszint csökkenéséről SMS riasztás küldése (kapacitív mérőszonda esetén).* opció
FMS Gateway/CAN-BUS adatok (fordulatszám, pontos km, gázpedálállás stb.) megjelenítése.* opció
Flotta SMS szolgáltatás: sofőrök és központ közötti költséghatékony kommunikáció fedélzeti kijelzőn a weboldalon keresztül. opció
Vontatményazonosítés (rendszám).* opció
Az „Alap konfiguráció”, illetve az „Eszköztár” tartalmazza.
Nem igényelhető az adott alapeszközhöz.
opció Az alap eszközhöz igényelhető periféria, további díj megfizetésével.
* Opcionális szolgáltatásaink egy részének műszaki alkalmazhatósága a jármű típusától, évjáratától, felszereltségétől függ.

Szolgáltatási konstrukció

A FlottaKontroll és a FlottaKontroll JUNIOR havi díjas szolgáltatásként működő konstrukció. A konstrukció hasonlít az adatátviteli szolgáltatásoknál megszokott rendszerre, azaz több részből áll:

  • Belépési díj: Vételi konstrukció esetén tartalmazza a járműben elhelyezett készülék és a beszerelés árát, bérleti konstrukció esetén csak a beszerelés árát.
  • Előfizetési díj: Tartalmazza a járműhöz tartozó, Internetes felületen igénybe vehető szolgáltatási, valamint a követési költségeket.
  • Forgalmi díj: A forgalmi díjak a Megrendelő által kezdeményezett többlet-használatot jelentik, pl. pozíciókérés, határfigyelés, riasztásokról Sms értesítés.

Garancia

A központi egységre a hűségidővel (a határozott idejű szerződés időtartamával) megegyező időtartamú, de minimum 12 hónap, maximum 24 hónap szavatosságot vállalunk. A Flotta-SMS szolgáltatáshoz használt PNA-ra, illetve a kapacitív mérőszondákra 12 hónap garancia érvényes.