Rendszerünk működésének alapelve

A Jármű Kontroll Magyarország Kft. által értékesített műholdas flottakövető és járművédelmi rendszerek valamennyi hardver és szoftver eleme saját fejlesztésű és gyártású, annak érdekében, hogy bármilyen egyedi ügyféligényre, új funkcióra gyorsan és megbízhatóan tudjunk megoldást kínálni.

Az eszköz a GPS vevő pozíció-adatait a perifériák adataival együtt GSM modulon keresztül biztonságos VPN kapcsolattal küldi a szerverre. A szerveren történik az adatok rendszerezése és tárolása, melyek a weboldalon keresztül érhetők el.

Rendszerünk működése részletesen

GPS rendszer

A GPS (Global Positioning System), globális helymeghatározó rendszer a Föld körül keringő műholdak által sugárzott jelekkel határozza meg az arra alkalmas fedélzeti egységgel rendelkező jármű helyét.

JARKON-BOX, központi egység

Kisméretű, takarékos (a gépjármű akkumulátorát kímélő), megbízható elemekből épített készülék a járműben kerül elhelyezésre. A járműkövető eszköz fő részegységei: GPS modul (műholdas helymeghatározás), GSM/GPRS modul (kommunikáció a jármű és a központ között), továbbá a vezérlő egység.
A rendszer fekete doboz funkciója az adatokat a belső memóriában tárolja, amennyiben a GSM térerő szintje a kommunikációt átmenetileg nem teszi lehetővé. A GSM térerő megfelelő szintje esetén az eltárolt adatokat az eszköz eljuttatja a központba.

Információáramlás

Professzionális távközlési (Vodafone, Datamobile) partnereinknek köszönhetően GPRS internet kapcsolaton keresztül továbbítjuk az adatokat. Az eszköz és a szerver közötti adattovábbítás biztonságos, kívülről nem elérhető VPN adatcsatornán történik.

JARKON szerver

A szolgáltató központ gyűjti össze és tárolja el a járműkövető egységek által rögzített adatokat, Ügyfeleink által igényelt módon feldolgozza azokat, illetve megjeleníti az interneten, mely adatokat Ügyfeleink jelszóval védett környezetben tekinthetik meg. Az adatok csak a jelszó birtokában hozzáférhetőek, az archív adatok csak a Megrendelő által kijelölt személynek kerülhetnek átadásra.
A szerver (T-System) szolgáltató partnerünk megbízhatósága, az eszköz belső memória rendszere, illetve a szerveren tárolt adatok duplikálása mind-mind az adatvesztés elkerülésének biztosítékai.

Felhasználói web felület

Rendszerünk lehetővé teszi, hogy Ügyfelünk járművét folyamatosan nyomon tudja követni az online felületen 1 perces frissítéssel, illetve riasztás funkcióval (pl.: valamely érzékelő előre beállított értékének eltérése esetén).